Sporten is leuk, maar er zijn nog veel meer positieve punten te noemen! Benieuwd? Mooi, hier volgen een paar voordelen van sporten, waar je misschien niet gelijk bij stil zou staan:

  1. Sporten maakt je vrolijk! Door in beweging te komen, maak je verschillende neurotransmitters aan. Deze zullen ervoor zorgen dat je een gevoel van vreugde, optimisme en plezier zult ervaren. Go go go!
  2. Regelmatig sporten is goed voor je hersenen en je geheugen. De bloedcirculatie neemt toe, waardoor er meer zuurstof door het lichaam en richting de hersenen beweegt.
  3. Wanneer je de dertig gepasseerd bent, neemt je botdichtheid af. De botten zullen geleidelijk steeds brozer worden. Door te sporten en bewegen kun je dit tegengaan. Deze voordelen behaal je onder andere dankzij hardlopen en wandelen.
  4. Ontgiften maar! Je hoeft niet in de weer met smerige detox drankjes om je lichaam te ontgiften, sporten kan ook al een heleboel voor je doen. Wanneer je in beweging komt, gaat je lymfestelsel stromen en kan je lichaam gemakkelijker afvalstoffen verwijderen uit het lichaam. Ben je daarnaast lekker aan het zweten? Dan raak je nog meer afvalstoffen kwijt!
  5. Sla je sportuurtje niet over als je moe bent en liever een avondje op de bank ligt. Juist op zulke momenten heeft je lichaam beweging nodig. Hierdoor komt je lichaam op gang en worden je hart en longen aan het werk gezet. Houd dit een paar weken vol en je zult merken dat je je energieker voelt. Elke week wordt het een beetje makkelijker om van die bank af te komen.
  6. Door in beweging te komen stimuleer je de bloedsomloop. Deze bevordering van de doorbloeding zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen beter naar de huidcellen vervoerd kunnen worden. De huid zal hierdoor een boost krijgen en er glanzend en gezond uitzien. Zorg er wel voor dat je huid schoon is tijdens het sporten.
  7. Inspannen is ontspannen! Wanneer je bezig bent met sporten, concentreer je je op het bewegen. Daardoor verplaatst het eventuele piekeren en nadenken over de dagelijkse dingen zich naar de achtergrond. Een perfect moment om alles even los te kunnen laten. Daarnaast zullen stresshormonen als cortisol dalen. Zo kan je heerlijk zen op de bank kruipen na je workout!

Welke voordelen hebben jou overtuigd om te gaan (beginnen met) sporten?

Leave a Reply