Iedereen die wel eens een eind is gaan hardlopen, weet hoe uitdagend, zwaar en tegelijkertijd ook heerlijk een goede run kan zijn. Maar hoe zorg je er nou voor dat je die hardloopschoenen het hele jaar stofvrij houdt?

Early bird, night owl of iets ertussenin?
Zoek uit op welk moment van de dag jij het liefst een eindje gaat rennen. Vind je het prettig om vroeg op pad te gaan, zodat je gelijk wakker bent? Zorg er dan voor dat je vanaf nu je loopjes in de ochtend plant. Ben je juist in de ochtend niet vooruit te branden? Zoek dan wat later op de dag je hardloop outfit bij elkaar.

Nu we dit hebben vastgesteld, is het van belang regelmaat in te plannen. Een hardloopdoel zal je helpen om regelmaat in je schema te krijgen. Bedenk wat je zou willen bereiken dit jaar!

Aantal kilometers verhogen
Ben je net begonnen met hardlopen of wil je graag gaan beginnen? Motivatie is dan belangrijk, je zal je in deze periode vooral richten op de opbouw van je conditie. Niet altijd even gemakkelijk, maar blijf doorzetten! Spreek met een vriend(in) af om samen te gaan lopen of meld je aan voor een hardloopevent in de toekomst. Dit is een perfecte stok achter de deur en als je de run uitgelopen hebt, heb je gegarandeerd een voldaan gevoel én een medaille of startbewijs als aandenken.

12 medailles in 12 maanden challenge
Wil je een grotere uitdaging en het hardlopen het hele jaar vol blijven houden? Denk dan eens aan de 12 medailles in 12 maanden challenge. Gedurende het hele jaar schrijf je je in voor hardloopevents (inclusief medaille), zodat jij het hele jaar wel moet blijven trainen. Super leuk om samen te doen en voor je het weet hangt je muur vol met medailles.

Zelf had ik bedacht om aan deze challenge mee te doen, nog voordat ik ooit een hardloopevent had gelopen. Wel even spannend, want wat als ik er niets aan zou vinden? Dat zou een lang jaar worden.. Gelukkig was dit niet het geval, integendeel! Het werkt aardig verslavend, de eerste loop events voor het komende jaar staan ook alweer gepland. Ik ga gewoon lekker door!

Er is natuurlijk van alles te verzinnen en iedereen heeft een ander motivatiemiddel, maar wat het allerbelangrijkste is: gewoon gaan! Echt waar, meer is niet nodig.

Leave a Reply