Sommige mensen vinden het heerlijk om individueel te gaan hardlopen, terwijl anderen zich liever aansluiten bij een groep. Waar je voorkeur ook ligt, samen met anderen aan hetzelfde hardloopdoel werken, motiveert. Zelfs als je voorkeur op dit moment uitgaat naar een Netflix marathon op de bank. Dus waarom zou je je volgende hardloopuitdaging niet aangaan met de mensen die je het grootste gedeelte van de tijd om je heen hebt? Je collega’s.

Samen die finish over

Hardlopen kan als individuele sport zeker een goede bijdrage leveren aan teambuilding op de werkvloer. Voeg de individuele lopers samen in een bedrijfsteam en laat ze allen aan hetzelfde doel werken: bij een hardloopwedstrijd de finishlijn over rennen. Wanneer medewerkers samen aan een doel werken, wordt het gevoel van verbinding vergroot. Zelfs wanneer deze collega’s elkaar dankzij deze gelegenheid pas leren kennen. Hardloop tips en ervaringen worden uitgewisseld en er kan zelfs gezamenlijk getraind worden door de maandag af te sluiten met een rondje hardlopen of in de pauze de hardloopschoenen aan te trekken. Het groepsgevoel dat ontstaat, bevordert een goede sfeer op de werkvloer en het geeft de collega’s de mogelijkheid om elkaar op een informele manier te leren kennen.

Motiveer elkaar

Wanneer op de maandagmorgen alle weekendverhalen gedeeld worden en collega’s uitgebreid over de eigen hardlooptraining vertellen, kun je natuurlijk niet achterblijven. Samen met andere collega’s werken aan hetzelfde doel, is een perfecte manier om gemotiveerd te blijven. Zelfs als het ontzettend hard regent of wanneer neerploffen op de bank wel heel aantrekkelijk klinkt, is dit een goede motivatieboost om toch een klein rondje te gaan hardlopen.

Maak het leuk

Natuurlijk is ook plezier tijdens het hardlopen een belangrijke factor. Plezier bevordert een ontspannen werksfeer, goede communicatie en verbinding tussen de medewerkers. Dat zal zeker te zien zijn in de resultaten en de sfeer op de werkvloer. Combineer de hardlooptraining daarom ook eens met wedstrijdjes en estafettes. Dit maakt de training nog leuker!

Boost en run én je gezondheid

Natuurlijk is het trainen voor een hardloopevent naast dat het leuk is en voor een sociale boost zorgt ook zeer gezond. Begin de dag eens met een korte training en je merkt dat je de hele dag alert bent en je beter kunt focussen op je werkzaamheden. Wanneer er vooruitgang geboekt wordt, zal ook de motivatie om een rondje te gaan hardlopen toenemen (misschien zijn er na het hardloopevenement zelfs collega’s die gezamenlijk willen blijven trainen).

Wil je ook graag hardlopen met je collega’s? Het Happy Workout Boost je run programma richt zich op teambuilding, hardlooptechniek en trainen met plezier. Het geeft alle medewerkers motivatie en handvatten om veilig en op een leuke manier de finishlijn over te rennen. Want, succes bereik je samen!

Leave a Reply