Activewear uit de kast, fanatieke blik, smijten met gewichtjes, flink zweten, gevoel van voldoening. Heerlijk! Toch zijn er nog meer voordelen te halen uit je wekelijkse sportuurtje. Het enige wat je aan hoeft te passen is..: de locatie! Verplaats jezelf eens naar buiten, er zitten namelijk veel voordelen aan sporten in de buitenlucht:

  1. Wanneer je buiten sport, adem je frisse lucht in. Het inademen van deze buitenlucht geeft je een euforisch gevoel en van bewegen in de buitenlucht krijg je tevens meer energie. Neem eens een hoepel mee naar buiten voor een happy hoepelworkout of doe mee aan de Happy Workout.
  2. Door buiten te sporten maak je meer vitamine D aan. Hoeveel je aanmaakt hangt af van je leeftijd en hoeveelheid pigment in de huid, maar dat je wel wat vitamine D kan gebruiken, geldt voor iedereen. Het is belangrijk voor sterke botten en tanden, maar het speelt ook een grote rol in een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.
  3. Van sporten krijg je energie, dat weten we inmiddels, maar het sporten in de buitenlucht geeft je nog meer energie! Twintig minuten wandelen kan je net zoveel energie opleveren als een kop koffie. Lekker naar buiten dus!
  4. Het leven kan behoorlijk hectisch zijn, geen wonder dat veel mensen tegenwoordig stressgevoel ervaren. De natuur opzoeken kan een goede manier zijn om dit stressgevoel te verkleinen en beter te kunnen ontspannen. De natuur heeft een kalmerend effect, plan eens een outdoor yoga sessie om even goed tot rust te komen.
  5. Buiten zijn veel minder bacteriën aanwezig dan in een drukke sportschool. Buiten kun je ook nog eens luisteren naar fluitende vogels, heerlijk toch!?
  6. Als het dan toch slecht weer is, het regent of kouder is dan je zou willen, heb je misschien niet de vogels om je heen fluiten. Maar wanneer je jezelf van die bank af hebt gekregen, en tóch bent gaan sporten, geeft het extra veel voldoening als je de deur weer binnen stapt.
  7. Je kunt sporten waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Trek je hardloop-/wandelschoenen aan en ga op pad of neem items mee om lekker buiten te gaan zweten. Hoepelen, touwtje springen, sleep je trampoline mee naar buiten, loop heen en weer over een slackline of bouw een parcourtje en stel teams samen. Enjoy!

Leave a Reply