De dagen zijn kort en het weer is.. tja, laten we het ‘typisch Nederlands’ noemen. Wat is de verleiding groot om jezelf op te sluiten in huis. Gordijnen dicht, verwarming aan en met een grote kop chocolademelk een nestje op de bank creëren om daar vervolgens de hele dag niet meer weg te komen. Zonde, want juist in deze periode is het goed om in beweging te komen. Daarom, speciaal voor jou op de bank, een aantal fantastische sportieve ideeën om buiten uit te voeren:

  • Aan donkere dagen zitten ook een heleboel goede kanten, de lichtjes kunnen eerder aan om het kerstgevoel te vergroten. Duik de kasten in, ga naar zolder of rommel tussen alle snuisterijen bij de dichtstbijzijnde rommelwinkel en sprokkel allemaal kerstspulletjes bij elkaar. Deze zijn namelijk perfect om een random boom in je tuin of bij je in de buurt compleet te transformeren tot kerstboom. En het beste nieuws: na kerstmis heb je nog een goede reden om in beweging te komen; alles weer netjes opruimen.
  • Spreek, wanneer je met een vriend of vriendin afspreekt, halverwege af en kijk wat hier te doen is. Neem je favoriete koffie, thee of chocomelk mee en ga lekker een stuk wandelen. Met een beetje geluk ontdek je een leuk koffietentje of een gezellige kroeg. Is er echt helemaal niets te doen in jullie ‘tussenlocatie’? Dan kan je de volgende keer altijd nog met iemand anders afspreken 😉
  • Wij Nederlanders houden ervan om een paar centen te besparen. Wat nou als je kunt besparen en tegelijkertijd beweging en een frisse neus kunt krijgen? Je hoeft alleen maar iets eerder op het knopje te drukken; stap eens een halte eerder uit. Door tijdens elke busrit een halte eerder naar buiten te gaan vult je nieuwe spaarpot zich snel. Voor je het weet heb je genoeg voor een hoepel of een Happy Workout abonnement en word je nog sneller fit. Wil je sneller sparen? Ga voor 2 haltes. Ga je met de auto op pad? Zet de auto dan een stukje verder weg, je zult merken dat je brandstof bespaart en je jezelf lekkerder gaat voelen dankzij je extra minuten beweging in de buitenlucht.
  • Pak een kaart van jouw dorp of stad en een punaise. Prik zonder te kijken de punaise in je buurt. De straat waar in geprikt is, ga je handgeschreven kerstkaarten bezorgen. Kerstkaarten krijgen vindt iedereen leuk, ook de mensen die je niet kent!
  • Neem een pijl en boog set mee en ga op pad. Hang (grote) piepschuimen kerstballen in een kerstboom bij je in de buurt en probeer deze met je pijlen te raken. Zorg er wel voor dat er geen mensen achter de boom langslopen, de kerstballen raken is zo gemakkelijk nog niet!

Leave a Reply